Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
3 étel a koncentráció javítására
  2023-01-08 15:00:11, vasárnap
 
  Hogyan javítsuk agyfunkcióinkat természetesen?
Íme 3 olyan étel, amelyek fogyasztásával könnyedén fokozhatjuk figyelmünket és serkenthetjük memóriánkat! 

1. Fekete áfonya
A fekete áfonya és más, sötét színű bogyók nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidáns hatású antociánokat. Az antocián vegyületek mind az oxidatív stressz, mind a gyulladások ellen hatékonyak, ami rendkívül fontos az egészségünk szempontjából, hiszen ezek az állapotok hozzájárulnak az agy öregedéséhez és neurodegeneratív betegségek kialakulásához. A fekete áfonyában található antioxidánsok egy része képes az agyban felhalmozódni és segíteni az agysejtek közötti kommunikációt. A fekete áfonya és az abból préselt lé, mint például a Mannavita Fekete Áfonya gyümölcslé gyermekeknél és felnőtteknél is segíthet javítani a memóriát és más kognitív folyamatokat. 

2. Tökmag és tökmagolaj
A tökmag szintén számos agyvédő antioxidánst és egészségvédő tápanyagot tartalmaz. Utóbbiak közé tartoznak a cink, a magnézium, a réz és a vas is. A cink kulcsfontosságú a megfelelő idegi jelátvitelhez és hiánya számos neurológiai betegség kialakulásához kapcsolható, beleértve a depressziót, az Alzheimer-kórt és a Parkinson-kórt is. A magnézium elengedhetetlen a tanuláshoz és a memória javításához, alacsony szintje pedig összefüggésben állhat a migrén és az epilepszia kialakulásával is. Az idegi jelek irányításában alapvető szerepet játszik a réz és hiánya következtében jelentősen megnő a neurodegeneratív betegségek kialakulásának kockázata. A vas szintén elengedhetetlen a megfelelő agyműködéshez és túlzottan lecsökkent szintje az agyi funkciók zavarához is vezethet. 

Ezen fontos ásványi anyagok beviteléről természetesen gondoskodhatunk pirítatlan tökmag, vagy Mannavita Tökmagolaj fogyasztásával is.
 
3. Étcsokoládé és kakaópor
Az étcsokoládé nem csak ízletes, hanem egészséges is, ezért ne aggódjunk, ha valaki rosszallóan néz ránk a sokadik kocka elfogyasztása után. Helyette kínáljuk meg az illetőt és osszuk meg vele az étcsokoládé jótékony hatásait is. 

Az étcsokoládé és a kakaópor gazdag az agyunk egészségét fokozó antioxidáns és flavonoid vegyületekben. Ezek a flavonoidok az agy azon területein gyűlnek össze, amelyek a tanulásért és a memóriáért felelősek. Klinikai kutatások szerint a magas kakaótartalmú étcsokoládé rendszeres fogyasztásával nem csak a hangulatunkat és a memóriánkat javíthatjuk, hanem az életkorral összefüggő mentális hanyatlás kockázatát is csökkenthetjük. 

Egy közel 1000 résztvevős tanulmány beszámolói szerint azok, akik gyakrabban fogyasztottak étcsokoládét, vagy kakaóport tartalmazó ételeket a vizsgálat ideje alatt, jobban teljesítettek a memóriát igénybevevő mentális feladatok során azokhoz képest, akik ritkábban fogyasztották ezeket.

Fontos, hogy a magas cukor- és alacsony kakaótartalmú készítmények helyett, 100%-os kakaótartalmú, nem zsírcsökkentett, jó minőségű terméket válasszunk. A legjobb hatás elérése érdekében a csokoládé vásárlásnál is a magasabb kakaótartalmút részesítsük előnyben.

További agyvédő élelmiszerek a teljesség igénye nélkül:
Bogyós gyümölcsök
Brokkoli
Cékla
Magvak
Citrusok
Avokádó
Tojás
Olajos halak
Lenmag és lenmagolaj
Zöld tea
Kurkuma
Maca
Ginseng
Guarana
Bacopa monnieri
Rózsagyökér
Ashwagandha
Gotu kola

A fenti információk tájékoztató jellegűek. Új étrend-kiegészítő alkalmazása előtt konzultáljunk kezelőorvosunkkal, gyógyszerészünkkel!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: neurodegeneratív, elengedhetetlen, gondoskodhatunk, kulcsfontosságú, zsírcsökkentett, agyfunkcióinkat, kakaótartalmút, kialakulásának, fogyasztásával, csökkenthetjük, kialakulásához, kialakulásával, összefüggésben, hangulatunkat, jelátvitelhez, antioxidánsok, természetesen, irányításában, kakaótartalmú, szempontjából, elfogyasztása, felhalmozódni, fogyasztották, hozzájárulnak, kommunikációt, következtében, vegyületekben, serkenthetjük, fogyasztottak, agyműködéshez, teljesítettek, konzultáljunk, figyelmünket, étcsokoládét, élelmiszerek, egészségvédő, fekete áfonya, antocián vegyületek, oxidatív stressz, gyulladások ellen, egészségünk szempontjából, állapotok hozzájárulnak, fekete áfonyában, része képes, agyban felhalmozódni, agysejtek közötti, abból préselt, tökmag szintén, cink kulcsfontosságú, megfelelő idegi, magnézium elengedhetetlen, memória javításához, Mannavita Fekete Áfonya, Mannavita Tökmagolaj fogyasztásával,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Két tekintet van  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Mindenünk, amink van, amit sze...  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Szép estét  Zilahy Lajos gondolata  Naplemente  Életművészet  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam Krisztinától  Nehezen engedem  Maradék idő  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A boldogság ült a világvégén  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Volt egy...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Ez a jó az alvásban.  Ma  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Beney Zsuzsa  Környezetvédelem  György napra  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  képre írva  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Föld napja április 22  Sokkal bölcsebb a természet,  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Föld napja április 22  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Ébredj  Ázzal aki csak szép  Jó éjszakát  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Paul David Tripp Április 24  Irgalom és ítélet  A Gömb 
Bejegyzés Címkék
fekete áfonya, antocián vegyületek, oxidatív stressz, gyulladások ellen, egészségünk szempontjából, állapotok hozzájárulnak, fekete áfonyában, része képes, agyban felhalmozódni, agysejtek közötti, abból préselt, tökmag szintén, cink kulcsfontosságú, megfelelő idegi, magnézium elengedhetetlen, memória javításához, epilepszia kialakulásával, idegi jelek, neurodegeneratív betegségek, megfelelő agyműködéshez, agyi funkciók, sokadik kocka, étcsokoládé jótékony, kakaópor gazdag, agyunk egészségét, memóriáért felelősek, magas kakaótartalmú, memóriánkat javíthatjuk, életkorral összefüggő, közel 1000, vizsgálat ideje, memóriát igénybevevő, magas cukor-, legjobb hatás, csokoládé vásárlásnál, magasabb kakaótartalmút, teljesség igénye, fenti információk, neurodegeneratív, elengedhetetlen, gondoskodhatunk, kulcsfontosságú, zsírcsökkentett, agyfunkcióinkat, kakaótartalmút, kialakulásának, fogyasztásával, csökkenthetjük, kialakulásához, kialakulásával, összefüggésben, hangulatunkat, jelátvitelhez, antioxidánsok, természetesen, irányításában, kakaótartalmú, szempontjából, elfogyasztása, felhalmozódni, fogyasztották, hozzájárulnak, kommunikációt, következtében, vegyületekben, serkenthetjük, fogyasztottak, agyműködéshez, teljesítettek, konzultáljunk, figyelmünket, étcsokoládét, élelmiszerek, egészségvédő, készítmények, folyamatokat, antioxidánst, mennyiségben, gyermekeknél, öregedéséhez, antociánokat, felnőtteknél, tartalmaznak, rosszallóan, antioxidáns, javításához, étcsokoládé, igénybevevő, neurológiai, depressziót, kapcsolható, javíthatjuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6761
  • e Hét: 31652
  • e Hónap: 63138
  • e Év: 267839
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.